Natuurwerkdag 2021

Natuurwerkdag 2021

5 november 2021 - 5 november 2021
9.00 uur - 17.00 uur

  • Organisatie: Landschap Noord-Holland

Onbezorgd buiten zijn en Noord-Holland nog mooier maken

Woon je in Noord-Holland en hou je van buiten zijn? Doe dan mee aan de Natuurwerkdag om de natuur in jouw omgeving te helpen. Op vrijdag 5 en zaterdag 6 november kun je de natuur nog mooier maken, samen met onze boswachters, vrijwilligers of andere medewerkers.

Biodiversiteit

Samenwerken en buiten zijn schept verbinding, haalt de druk van het gewone leven weg en geeft je een onbezorgd gevoel, met een mooie beloning als jouw favoriete plek er aan het eind van de dag weer prachtig uitziet. Dit jaar staat in het teken van biodiversiteit, de klussen zijn erop gericht om natuur te onderhouden en herstellen, wat bijdraagt aan de leefomgeving van veel (bedreigde) planten en dieren. Je kunt kiezen uit: zagen, snoeien, planten, harken….en nog veel meer!

Samen werken aan een groene omgeving

Neem iedereen mee die je lief is, denk aan je buurvrouw, neefje, tante of iemand van de sportclub. Iedereen is welkom! Je draagt bij aan de natuur in jouw omgeving èn ontmoet nieuwe mensen. We maken er samen een geslaagde dag van.

Reserveer snel

Wil je ook meehelpen jouw groene omgeving mooier te maken? Ga snel naar www.natuurwerkdag.nl voor klussen bij jou in de buurt, kies een leuke plek uit en meld je aan.

Tip

Trek stevige schoenen of laarzen aan en neem regenkleding mee.

De Natuurwerkdag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij en wordt ondersteund door Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, met medewerking van Scouting Nederland, A Rocha, IVN Natuureducatie en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.
Ook de provincie Noord-Holland steunt via het programma Betrekken bij Groen vrijwilligers in Noord-Holland. Zij leveren een belangrijke bijdrage aan het onderhoud van (natuur)gebieden en de vergroting van de biodiversiteit.

Terug naar agenda

Natuurwerkdag 2021

Kleine Tocht 4a, Zaandam, Netherlands