Nationale Bijentelling

Nationale Bijentelling

15 april 2024 - 24 april 2023
7.00 uur - 19.00 uur

  • Organisatie: Bijenstichting
  • Meer informatie: Nationale Bijentelling

Nationale Bijentelling

Wil je ook je steentje bijdragen aan de bescherming van de wilde bij? Doe mee aan de Nationale Bijentelling van 15 t/m 24 april.

Meedoen is makkelijk, ook als je niet zoveel van bijen weet. Er is een bijengidsje waarmee iedereen de zestien verschillende soorten wilde bijen, hommels en zweefvliegen kan herkennen. Ook kun je oefenen voor de Bijentelling via spelletjes en leuke activiteiten.

  • Tel van 15 t/m 24 april een halfuur de bijen in jouw tuin of op je balkon. Doe dit op een zonnig -of in ieder geval droog- moment.
  • Loop rustig één rondje door je tuin heen en noteer alle soorten en aantallen die je ziet op het (online) telformulier.
  • Uitgeteld? Voer jouw resultaten vanaf 15 april in op de site van Nationale Bijentelling.

De Nationale Bijentelling is een project van Naturalis, IVN en LandschappenNL, met als doel zoveel mogelijk te weten te komen over de stand van de bijen in ons land. Het geeft inzicht in bijvoorbeeld de verschillen tussen regio’s, of de stedelijke omgeving en het platteland. Zo kunnen we deze nuttige dieren helpen beschermen.

Wil je meer weten over bijen? Kijk op deze pagina van Naturalis of bekijk deze Youtube-film met Koos Biesmeijer (o.a. hoofd van de onderzoeksgroep Nederlandse Biodiversiteit en Samenleving in Naturalis).

Terug naar agenda

Nationale Bijentelling

Kleine Tocht, Zaandam, Netherlands