Nacht van het Wad

Nacht van het Wad

17 december 2022 - 17 december 2022
9.00 uur - 00.00 uur

  • Organisatie: Natuur en Milieufederatie Noord-Holland, Friesland en Groningen

Nacht van het Wad

Op zaterdag 17 december is het Nacht van het Wad. Tijdens de Nacht van het Wad worden uiteenlopende evenementen georganiseerd langs de waddenkust. Denk bijvoorbeeld aan nachtwandelingen en -waddenexcursies, diners bij kaarslicht, nachtmuziek, vaartochten, lezingen en workshops. Deze vinden plaats rond astronomisch herkenbare nachten. Ben jij er bij? Ben je ondernemer en wil je zelf een activiteit organiseren? Laat het ons weten! Je kunt hiervoor onderstaande link gebruiken.

Activiteit aanmelden

Met Nacht van het Wad vragen we specifieke aandacht voor duisternis in het Waddengebied en willen we de bewustwording over de noodzaak van het behoud van de duisternis vergroten. Het Waddengebied is namelijk een van de weinige plekken waar donkerte nog echt kan worden ervaren. Kom naar een van de activiteiten en ervaar de donkerte van de Wadden zelf!

Over ons

Nacht van het Wad wordt georganiseerd door de drie noordelijke Natuur en Milieufederaties: Fryslân, Groningen en Noord-Holland. Nacht van het Wad is onderdeel van het programma Donkerte van de Wadden. Dit programma heeft als doel bewoners, recreanten en toeristen in het waddengebied de kernkwaliteit duisternis van Werelderfgoed Waddenzee te laten ervaren. Met behulp van belevingsplekken en jaarrond georganiseerde activiteiten verspreid over de waddengebied wordt dit gerealiseerd. Dit organiseren wij onder de noemer Nacht van het Wad.

Terug naar agenda

Nacht van het Wad

Wadden, Netherlands