MISSA : Het ontstaan van Holland in een muzikale voorstelling

MISSA : Het ontstaan van Holland in een muzikale voorstelling

25 mei 2019
20.00 uur

MISSA : Het ontstaan van Holland in een gloedvol muzikaal theaterprogramma

Op zaterdag 25 mei is in theater Koningsduyn in Castricum MISSA te zien: een nieuwe muzikale voorstelling in 11 delen over het ontstaan van Holland. De muziek is een combinatie van klassiek, jazz, pop en wereldmuziek. De Nederlandse songteksten zijn geschreven door Jan Rot. Het verhaal wordt prachtig verteld door Marga van Praag.

Wat weten we eigenlijk over de ontstaansgeschiedenis van Holland?

MISSA vertelt het verhaal over de strijd tegen het water van de Nederlandse bevolking, de strijd tegen ziektes als cholera en een strijd onderling, zoals de Hoekse en Kabeljauwse twisten. MISSA handelt ook over het ontstaan van de steden in Holland, met zijn veelbesproken graven. Andere onderwerpen zijn: Jacoba van Beieren, de verschrikkelijke Sint-Elisabethsvloed en de strijd tegen bemoeienissen van buitenaf. Uiteindelijk kwamen de Hollanders boven als een onafhankelijk volk met een enorme drang naar vrijheid.

Tim de Ridder en Kees Nieuwenhuijsen schreven het verhaal, dat begon bij de gewonnen veldslag rond 1018 bij Flardinga, waarna het graafschap West-Frisia verder tot bloei kwam van Texel tot Schouwen

Muzikale tijdreis

Deze muzikale tijdreis voert je in elf aktes langs de vroomheid van Gregoriaanse muziek, de ritmische energie van jazzmuziek, de grootsheid van de laatromantische klassieke muziek, maar ook langs popmuziek, folklore en wereldmuziek.

De muziek wordt gespeeld door het wereldwijd bekende orkest Música Extrema. Vier vooraanstaande vocalisten van o.a. De Nederlandse Opera (Muriel van Dinteren, Claudia Patacca, Erik Slik, Jan Willem Baljet) en een koor zingen de Nederlandse liedteksten die zijn geschreven door Jan Rot. Marga van Praag (journalist/nieuwslezer) is de verteller in dit boeiende en unieke muziektheater.

Als je meer wilt weten over het ontstaan van Holland, ga dan naar MISSA en neem een duik in de geschiedenis. Dompel je onder in de muziek en luister naar het spannende verhaal, ons verhaal, over het ontstaan van Holland.

Informatie

Missa: zaterdag 25 mei, Theater Koningsduyn (Geesterhage, Castricum). Kaarten 19,00 euro (incl. pauzedrankje) te bestellen via: www.geesterhage.nl

Trailer: https://youtu.be/8qftoVBscC0 of https://www.musicaextrema.nl/missa.html

Terug naar agenda

MISSA : Het ontstaan van Holland in een muzikale voorstelling

Geesterduinweg 3, 1902 CB Castricum, Netherlands