Luchtvaartmanifestatie

Luchtvaartmanifestatie

14 mei 2022 - 14 mei 2022
11.00 uur - 14.00 uur

  • Organisatie: Coalitie van betrokken burgers en omwonenden van luchthavens

Luchtvaartmanifestatie

Op zaterdag 14 mei 2022 van 11.00-14.00 uur worden door betrokken burgers en omwonenden van luchthavens zes regionale manifestaties georganiseerd op de locaties: luchthaven Schiphol en regionale luchthavens Lelystad, Eelde, Rotterdam, Eindhoven en Maastricht.

Door veel informatie-uitwisseling van gerenommeerde sprekers, muziek en een landelijk stiltemoment laten we met deze vreedzame manifestaties zien hoe breed en divers, vanuit heel Nederland, de wens voor krimp van de luchtvaart is.

Middels een livestream kunnen sprekers van de ene luchthaven op de andere luchthaven gehoord worden en zijn via een link op de website de programma’s op de luchthavens te volgen. Ludieke acties waar men aan mee kan doen, zoals fietstochten, zullen op de website weergegeven worden.

Meer informatie over de programma’s per luchthaven is te vinden op www.14meimanifestatie.nl

De manifestaties worden ondersteund door Milieudefensie, Greenpeace, Extinction Rebellion, Urgenda, Milieufederaties Noord-Holland, Zuid-Holland, Limburg, Overijssel en Drenthe, SchipholWatch, Fridays For Future, Students For Future, Grootouders voor het Klimaat, de Waddenvereniging, Stop Ecocide, Fossielvrij, Social Tipping Point Coalitie, de Jonge Klimaatbeweging, Mobilisation for the Environment (MOB), Natuur & Milieu,Werkgroep Toekomst Luchtvaart, Stay Grounded en bewonersorganisaties.

Terug naar agenda

Luchtvaartmanifestatie

Schiphol Airport, Evert van de Beekstraat, Schiphol, Netherlands