Inspiratiedag Natuurlijke Klimaatbuffers

Inspiratiedag Natuurlijke Klimaatbuffers

16 januari 2020
10.30 uur - 16.30 uur

Kom naar onze inspiratiedag!

Wil jij ontdekken hoe je natuur in kunt zetten tegen de gevolgen van klimaatverandering? Wil jij met eigen oren de ervaringen van noordpoolreiziger en klimaatjournalist Bernice Notenboom horen? Wil jij meer weten over de zes verschillende soorten klimaatbuffers? Je ben van harte welkom op de inspiratiedag op 16 januari in Utrecht.

De Nederlandse overheid is druk bezig ons voor te bereiden op de gevolgen van de klimaatverandering. Ze zetten daarbij fors in op technische oplossingen, zoals hogere dijken, stuwen, pompen en nieuwe waterbouwkundige werken. Deze kunnen grote gevolgen hebben voor het karakter van het gebied en het ecosysteem. De coalitie Natuurlijke Klimaatbuffers wil naast deze oplossingen graag de aandacht vestigen op het gebruik van natuurlijke klimaatbuffers als alternatieve oplossing voor de gevolgen van de klimaatverandering. Water vasthouden, water als koeler, natuur als CO2 opslag, natuur als buffer, natuur als alternatief voor dijkverhoging. Dit is echt een aantrekkelijk perspectief.

Noordpoolreiziger Bernice Notenboom

Themaspreker Bernice Notenboom skiede vier jaar geleden van de Noordpool naar Canada, een expeditie die ze niet nogmaals kan ondernemen omdat het ijs te hard smelt. Zij vertelt ons wat we moeten doen om de ergste ramp te voorkomen en hoe we ons moeten voorbereiden op wat ons sowieso te wachten staat.

Terug naar agenda

Inspiratiedag Natuurlijke Klimaatbuffers

Vechtclub XL, Europalaan 2B, 3526 KS Utrecht, Netherlands