Inspiratieavond Agri-PV – 4 april

Inspiratieavond Agri-PV - 4 april

4 april 2024 - 4 april 2024
20.00 uur - 22.00 uur

  • Organisatie: LTO Noord

Zonnestroom opwekken èn je land gebruiken: kom naar de inspiratieavond

Wil je meer weten over hoe je zonnestroom kunt opwekken én tegelijkertijd agrarisch land kunt blijven gebruiken? Dan nodigen wij jou van harte uit voor de inspiratieavonden over Agri-PV van LTO Noord op donderdag 4 april in ‘t Veld.

Agri-PV staat voor het combineren van zonne-energie met agrarisch landgebruik. Gebruik van dezelfde grond voor zowel zonne-energieopwekking als agrarische doeleinden, met als doel een hogere totale opbrengst te behalen dan wanneer de grond uitsluitend voor één van beide doeleinden zou worden gebruikt.

In samenwerking met de RES-regio’s Noord-Holland Noord, Noord-Holland Zuid en Natuur en Milieufederatie Noord-Holland, voert LTO Noord een project uit om pilotlocaties bij boeren en telers in Noord-Holland te vinden. We hebben de stand van zaken geïnventariseerd en nu is het tijd om deelnemers te gaan betrekken. LTO Noord organiseert daarom een inspiratieavond:

Op donderdag 4 april – aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur. Bij Belevingsboerderij Veldzichthoeve, Doorbraakweg 6, 1735 EK ’t Veld

Kom je ook? Meld je hier aan voor 4 april

Aanmelden

Bijeenkomst is voor alle boeren en tuinders in Noord-Holland

Tijdens deze inspiratieavonden, met interessante sprekers, komen de volgende
onderwerpen aan bod:

  • De verschillende soorten Agri-PV
  • Ervaringen van boeren met gerealiseerde projecten
  • Informatie over kosten, baten en uitdagingen
  • Esthetische inpassing in het landschap

Wil je meewerken aan een pilot?

Ben je na de inspiratieavond enthousiast, dan gaat LTO Noord graag met jou in gesprek om een pilot op jouw bedrijf te onderzoeken. Met onder andere TNO als kennispartner werken ze aan verschillende businesscases. We bekijken aan de hand van het type teelt, de locatie en de wensen van jou als ondernemer welke specifieke vormen van Agri-PV het meest geschikt en rendabel zijn.
Door als pilotlocatie mee te doen aan dit project heb je een unieke positie om een extra verdienmodel voor jouw bedrijf op te zetten, met onafhankelijke ondersteuning vanuit de wetenschap en LTO Noord.

We kijken uit naar je komst. Heb je vragen? Neem dan contact op met LTO- Noord via info@ltonoord.nl.

Terug naar agenda

Inspiratieavond Agri-PV – 4 april

Doorbraakweg 6, 1735 EK 't Veld, Netherlands