Tot 24 oktober diverse activiteiten

Cultuur-, natuur-, en fietsliefhebbers kunnen volop genieten van deze inspirerende fietstocht. Tijdens de rit kom je verschillende locaties met diverse activiteiten. Naast de boerderijwinkels, een vogelhut, workshops, en rondleidingen bij de boer, zijn er op verschillende plekken kunstprojecten toegevoegd. De kunstwerken inspireren om na te denken over ons landschap en onze boeren. Initiatiefnemers Wij.land en Lisa Ruseler willen met de fietsroute burger, landschap en boer met elkaar verbinden. De initiatiefnemers willen overbrengen dat wij allemaal zorg en verantwoordelijkheid dragen voor een gezond landschap. In september en oktober zijn er verschillende dagen met rondleidingen op boerderijen langs de route, workshops en open ateliers.

Ontvang de meest recente updates door het project te volgen op Facebook of Instagram.

Interactie met de boeren

Langs de route zijn verschillende boerderijen die met Wij.land samenwerken om een gezonder landschap te creëren. Als fietser leer je over deze boeren en hun werkzaamheden, maar kun je ze ook daadwerkelijk ontmoeten tijdens rondleidingen die op verschillende boerderijen worden aangeboden.

Deelnemende kunstenaars

Diverse getalenteerde Nederlandse kunstenaars werken mee aan dit project, waaronder Marthe Sophie Zeevenhooven. Marthe Sophie werkt met de creativiteit van het landschap zelf, waarbij co-creatie en het levende landschap kernwoorden zijn. Daarnaast biedt Marthe Sophie workshops aan op verschillende data waar zij werkt met de creatieve kracht van de mens en het landschap.

Ook is er werk te zien van Anne Leijdekkers. Het werk van Leijdekkers heeft altijd betrekking op de relatie tussen mens en hun niet-menselijke omgeving. Gefascineerd door de waarneming van mensen op het landschap, probeert zij deze te vertalen naar performatieve en poëtische vertelvormen die ons op een nieuwe manier laten kijken naar de wereld om ons heen. Voor de Wij.land inspiratierouter is Anne bezig met het uitwerken van een theatrale installatie dat ons een nieuw perspectief biedt op onze ervaring met het landschap.

Reinier van Duijn is de derde betrokken kunstenaar bij het project. Zijn werk staat in het teken van het ontdekken van verschillende (veelal natuurlijke) materialen, de eigenschappen en het combineren hiervan. Hij bevraagt het materiaal en gaat hier de dialoog mee aan. Op de route komt een nieuw sculptuur van Reinier te staan, gemaakt van materialen uit de omgeving.

Daarnaast kunnen deelnemers luisteren naar een speciaal ontwikkelde soundscape, een verhaal dat wordt verteld in de vorm van muziek en geluid. Skander Jaïbi heeft deze muzikale vertaling ontwikkeld van een jaar op een regeneratieve boerderij.

Project Beekeepers is een project van grafisch vormgever Jeannette Kaptein en fotograaf René ten Broeke. Met het interactieve online kunstproject wil het duo inzicht geven in de rol van de imker bij het behoud en gezond houden van bijenvolkeren.

Andere deelnemende kunstenaars zijn o.a. Alida Verheij, Winfried Scholz en Marina van der Kooij. Zij openen hun atelier lands de route op verscheidene data en tonen daar hun werk.