Ideeënavonden in Heiloo, Bergen en Castricum

Ideeënavonden in Heiloo, Bergen en Castricum

21 september 2023 - 28 september 2023
19.00 uur - 21.00 uur

  • Organisatie: IVN Noord-Holland, Natuur en Milieufederatie Noord-Holland en Landschap Noord-Holland
  • Inschrijven bij: Natuur en Milieufederatie Noord-Holland

Wie groene vingers heeft en een idee heeft hoe z’n buurt wel een oppepper kan gebruiken, kan van de gemeenten Heiloo, Bergen en Castricum hulp én een budget krijgen. De gemeenten willen inwoners zo stimuleren om hun eigen buurt klimaatbestendiger te maken. We helpen je om jouw ideeën samen met je buurt uit te werken tot een concreet plan waarmee je aan de slag kan.

We nodigen je graag uit voor de ideeënavonden op 21 september in Castricum (in de bibliotheek), op 26 september in Heiloo (op het kantoor van Landschap Noord-Holland) en op 28 september in Bergen (in de bibliotheek). Tijdens deze avonden kun je inspiratie opdoen en te kijken of je idee kans van slagen heeft. Bij Groen in de Buurt worden niet alleen ideeën bedacht: het is de bedoeling dat bewoners deze zelf gaan uitvoeren. De Provincie Noord-Holland en de gemeenten Heiloo, Bergen en Castricum hebben hiervoor geld beschikbaar gesteld. Wij helpen bij het uitwerken van de plannen, het leggen van contacten, ecologisch advies en eventueel materiaal voor de uitvoering. Zo kun je snel aan de slag met jouw idee.

Je kan je aanmelden op www.mnh.nl/groenindebuurt-buch

Groene en klimaatbestendige wijken

Een groene straat draagt bij aan de leefbaarheid van de buurt en de gezondheid van de bewoners. Bloembakken, nieuwe perken en boomspiegels maken het straatbeeld fleuriger én kunnen ervoor zorgen dat de wijk beter bestand wordt tegen extreem weer. Zo kan er door tegels te verwijderen bij grote regenbuien meer water weglopen in de bodem. Bomen en planten zorgen voor meer verdamping en voor verkoeling bij droog en heet weer. De wijk wordt zo ook aantrekkelijk voor wilde bijen, vlinders en vogels. En slot: het is hartstikke gezellig om samen met je buren de handen uit de mouwen te steken. Ben je al enthousiast? Meld je dan aan voor de ideeënavond!

Heb je vragen of wil je graag meer informatie? Neem dan contact op met Minella Haazelager, minella@mnh.nl of kijk op www.mnh.nl/groenindebuurt-buch.

Groen in de Buurt is een initiatief van IVN Noord-Holland, Natuur en Milieufederatie Noord-Holland en Landschap Noord-Holland. Provincie Noord-Holland maakt het project mogelijk middels subsidie.

 

 

Terug naar agenda

Ideeënavonden in Heiloo, Bergen en Castricum

Bibliotheek Kennemerwaard, locatie Castricum, Geesterduinweg, Castricum, Netherlands

Meer informatie?

Profiel Minella Haazelager

Minella Haazelager

Projectleider Biodiversiteit