Help je mee lichthinder te fotograferen?

Help je mee lichthinder te fotograferen?

15 juni 2020 - 15 juni 2020
23.30 uur - 1.30 uur

  • Meer informatie: Natuur en Milieufederatie Noord-Holland

Kantoorverlichting

In oktober organiseren de Natuur en Milieufederaties altijd de Nacht van de Nacht waarbij we landelijke aandacht vragen lichthinder te minimaliseren. Dit jaar ‘lichten’ we een nieuwe doelgroep uit waar we extra aandacht aan willen besteden. Zo hebben we ons al eens gericht op gemeenten en hen aanbevelingen gestuurd voor duurzaam verlichten. Dit jaar staat de kantoorverlichting centraal.

Lichthinder fotograferen

We willen een onderzoek doen naar kantoorverlichting. Hoeveel bedrijven laten s’ nachts de lichten aan staan. Dit willen we doen door de komende weken per gemeente 40 tot 50 bedrijven in het donker te fotograferen, ongeacht of het licht aan of uit is. Het maakt ook niet uit welke verlichting (binnenverlichting of buitenverlichting) er eventueel aan is. Op deze manier krijgen wij een reële indruk van de bedrijfsverlichting in de nachtelijke uren. Per provincie verzamelen we deze foto’s en kijken we hoeveel bedrijven hun verlichting hebben laten branden.

Wij jij meedoen?

We zoeken in de provincie Noord-Holland 1 tot 3 fotograferen die op pad willen om bedrijven te fotograferen. Als je mee wilt doen, geef je dan op bij Mattheus Bleijenberg (projectleider Nacht van de Nacht). Hij weet precies in welke gemeenten bedrijven nog op de lens moeten worden vastgelegd. Hij kan indien nodig, ook meer informatie verstrekken. In ieder geval zijn onderstaande punten van belang om het onderzoek te laten slagen.

* Fotografeer per gemeente 40 tot 50 bedrijven die je tegen komt. Noteer even de naam van het bedrijf en de gemeente.
* Maak de foto’s van zowel bedrijven die de lichten nog aan hebben als van bedrijven die de lichten uit hebben.
* Graag op een doordeweekse dag tussen 23.30 en 1.30 uur.
* Stuur de foto’s via wetransfer naar Mattheus Bleijenberg (projectleider Nacht van de Nacht)
* Zet in iedere foto even (als naam van het bestand, de naam van het bedrijf en de plaats / gemeente)

Terug naar agenda

Help je mee lichthinder te fotograferen?

Kleine Tocht 4a, Zaandam, Netherlands