Ga met ons in gesprek tijdens het Evenement HIER opgewekt op 30 maart

Ga met ons in gesprek tijdens het Evenement HIER opgewekt op 30 maart

30 maart 2022 - 30 maart 2022
9.00 uur - 17.00 uur

  • Organisatie: HIER

Ga met ons in gesprek tijdens het Evenement HIER opgewekt op 30 maart

Het grootste landelijke evenement over lokale duurzame energie in Nederland vindt op 30 maart plaats in het Spant in Bussum. Het is hét ontmoetingsmoment voor iedereen die betrokken is bij lokale energie-initiatieven. Een vrolijke gelegenheid om ervaringen uit te wisselen, kennis te delen en inspiratie op te doen. De Natuur en Milieufederaties zijn met een Participatiekeuken aanwezig tijdens het Evenement HIER opgewekt.

Meld je hier aan voor Evenement HIER opgewekt

Natuurinclusieve zonneparken

Het programma bestaat uit zo’n 18 deelsessies, een plenair programma en een netwerkroulette. Het plenaire deel is ook online te volgen.

De Natuur en Milieufederaties organiseren samen met Greenchoice de deelsessie ‘Natuurinclusief ontwikkelen en onderhouden van zonneparken’. Zonneparken leveren een steeds grotere bijdrage aan het duurzaam opwekken van stroom. Hoe kunnen we zorgen dat zonneparken ook een bijdrage leveren aan biodiversiteit en natuurontwikkeling en hoe verhogen we hiermee ook de acceptatie?

zonneveld met natuur
Tijdens de sessie ‘Natuurinclusief ontwikkelen en onderhouden van zonneparken’ wordt er ook een stappenplan voor natuurinclusief ontwerpen gepresenteerd. (Foto: Solarpark de Kwekerij, Hengelo)

Bekijk hier het programma

Thema: Lokaal, het nieuwe normaal

Tijdens het evenement staat de opwek van duurzame, lokale energie centraal. Al jaren werken we samen met elkaar aan een toekomst van lokale duurzame energie. Eentje waarin we lokaal onze stroom opwekken, lokale warmtebronnen benutten, en burgers samen aan de knoppen draaien. Samenwerken is daarbij cruciaal, dus we hebben iedereen nodig: bewonersinitiatieven, energiecoöperaties, gemeenten, projectontwikkelaars, netbeheerders. Samen maken we lokale energie voor iedereen het nieuwe normaal.

Bijzonder bezoek

Koning Willem-Alexander zal ook aanwezig zijn tijdens het evenement. De organisatie reageert opgewekt: ‘Daar zijn we supertrots op. Fantastisch dat hij de beweging van lokale energie-initiatieven steunt met zijn bezoek.’

Terug naar agenda

Ga met ons in gesprek tijdens het Evenement HIER opgewekt op 30 maart

Spant!, Doctor Abraham Kuyperlaan, Bussum, Netherlands