Excursie Proeftuin Agroecologie en technologie

Excursie Proeftuin Agroecologie en technologie

6 september 2019
13.00 uur - 16.00 uur

Excursie

De proeftuin Agro-Ecologie en Technologie van de Wageningen Universiteit voert veelbelovende experimenten uit met minimale grondbewerking, verhoging van organische stof, groenbemesters, mengteelten, strokenteelten, agroforestry, slimme landbouwtechnologie, mechanisatie, robotica én systemen die zich richten op minimale afhankelijkheid van gewasbeschermingsmiddelen.
Dit zijn hoopgevende voorbeelden van natuurinclusieve landbouw die worden ontwikkeld in de provincie Flevoland, een provincie die bekend staat om haar intensieve en technologisch hoogwaardige landbouw en veel overeenkomsten heeft met de landbouwbedrijven uit Noord-Holland Noord. De uitdaging is om de  wetenschappelijke innovaties uit de proeftuin in de agrarische praktijk te implementeren.
Op vrijdag 6 september heeft u de mogelijkheid de proeven in praktijk te zien en wetenschappers aan de  tand te voelen. We worden rondgeleid door Wijnand Sukkel, expert op het gebied van agro-ecologische  technologie. Het doel van de middag is om inspiratie op te doen voor veelbelovende nieuwe agro-ecologische praktijken en technieken die passen in een natuurinclusief businessmodel.
Het volledige programma van deze dag vind je hier.
Terug naar agenda

Excursie Proeftuin Agroecologie en technologie

Edelhertweg 1, Lelystad, Netherlands