Excursie Agroforestry Proefperceel – 14 maart

Excursie Agroforestry Proefperceel - 14 maart

14 maart 2024
13.30 uur - 16.00 uur

  Neem een kijkje bij een agroforestry proefperceel waar op kleinschalige wijze geëxperimenteerd gaat worden met agroforestry. Bekijk het ontwerp, hoor hoe het is aangelegd en leer van ervaringen van boeren.

  Waar? De Oude Ruif, Ruifweg 5, 3835 PN Stoutenburg (Utrecht)

  Wanneer? 14 maart 2024, 13:30 – 16:00 uur

  Voor wie? Agrarische ondernemers en geïnteresseerden

  Meld je aan

  Programma

  We starten het programma met een korte toelichting op het project ‘Aan de slag met agroforestry’. Vervolgens krijgen we een rondleiding over het bedrijf ‘De Oude Ruif’ waar een proefperceel is aangelegd. Ook geeft Evert Prins van het Louis Bolk Instituut een lezing over dierenwelzijn in relatie tot bomen en struiken.

  Meer informatie

  Dit plantseizoen zijn er 5 agroforestry proefpercelen aangelegd in de provincies Utrecht, Noord- en Zuid-Holland. Tijdens deze excursie bekijken we het proefperceel van de familie Herder (De Oude Ruif) in Stoutenburg in de provincie Utrecht. Lees hier hun verhaal. Naast de familie Herder kun je ook de andere boeren waar een proefperceel is aangelegd spreken over hun ervaringen met de aanplant. Er zijn deze dag experts aanwezig die met jouw situatie mee kunnen denken.

  Aanmelden

  Aanmelden is nodig i.v.m. beperkt aantal plekken en kan via deze link.

  Initiatiefnemers 

  Het agroforestry proefpercelen project is een project van de Natuur en Milieufederatie Utrecht, Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland, Natuur en Milieufederatie Noord-Holland, het Louis Bolk Instituut en Fruitzforlife.

  Terug naar agenda

  Excursie Agroforestry Proefperceel – 14 maart

  Ruifweg 5, 3835 PN Stoutenburg, Utrecht, Netherlands