Dialoogdag 2019

Dialoogdag 2019

15 mei 2019
15.00 uur - 22.00 uur

IVN organiseert op woensdag 15 mei de Dialoogdag. Een inspirerende dag voor alle Noord-Hollandse natuurvrijwilligers. ‘Biodiversiteit en de stad’ is het hoofdthema van deze dag. We kijken naar de soortenrijkdom in de stad, naar de relatie tussen stadsmens en natuur, maar er is ook aandacht voor de oprukkende stad.

Uiteenlopende activiteiten

Vanaf 15.00 uur ben je van harte welkom in het Hugo de Vriescentrum (Plantage Middenlaan 2c, Amsterdam) en zijn er excursies en lezingen. Ga op pad met IVN gids en ontdek de natuur in de stad of volg een rondleiding in de Hortus Botanicus. Hoor hoe architect Lydia Fraaij inspiratie haalt uit de natuur. Romke van de Kaa, schrijver van diverse humorvolle tuinboeken als ‘Verwilderen’ en ‘Geluk is een grasveld’, geeft een lezing én is gast in het avondprogramma. De dialoog met provinciemedewerkers en het buffet vinden plaats bij de Hortus.

Voor het plenaire avondprogramma, onder leiding van Karin van As, gaan we om 19.00 uur naar De Uilenburgersjoel (Uilenburgerstraat 91, op 5-10 min. loopafstand). In het avondprogramma zijn er diverse sprekers en komen er weer inspirerende voorbeelden aan bod. Onderzoeker Michiel Hooykaas vertelt hoe slecht het met de soortenkennis van de gemiddelde stadsmens is gesteld en of dit eigenlijk erg is. Romke van de Kaa leert ons ‘verwilderen’, tuinieren met plezier. Ook is er een panelgesprek waar de gedeputeerde natuur aan deelneemt.

Terug naar agenda

Dialoogdag 2019

Plantage Middenlaan 2C, Amsterdam, Netherlands