Dag van de Biodiversiteit – 22 mei

Dag van de Biodiversiteit - 22 mei

22 mei 2023 - 22 mei 2023
9.00 uur - 17.00 uur

  • Organisatie: Verenigde Naties

22 mei: Internationale Dag van de Biodiversiteit

Als Natuur en Milieufederaties moedigen we het hele jaar het verbeteren van biodiversiteit aan. Op 22 mei wordt dit belangrijke thema éxtra in het zonnetje gezet tijdens de Internationale Dag van de Biodiversiteit, een initiatief van de Verenigde Naties.

De ondertekenaars, ook Nederland, moeten de biodiversiteit in hun land beschermen en ondersteunen. Deze dag wordt sinds 2000 jaarlijks gevierd.

Waarom is biodiversiteit zo belangrijk?

Voor een gezond, vruchtbaar ecosysteem is een natuurlijke balans nodig. Dat betekent dat er een variatie aan plant- en diersoorten is en niet één soort overheerst of essentiële soorten ontbreken. In een biodiverse omgeving is er ruimte voor meerdere soorten om zich te ontwikkelen en om te overleven. Zo houden ze elkaar in balans. Als de natuurlijke balans verstoord wordt, bijvoorbeeld omdat soorten uitsterven, heeft dat effect op alle soorten. Lees hier meer over wat wij doen aan het verbeteren van de biodiversiteit in Noord-Holland

Doe de biodiversiteitswijzer

Er zijn heel veel manieren om grijs groener te maken. Beantwoord vijf vragen om te weten hoe jij het makkelijkst kunt helpen.

Naar de biodiversiteitswijzer

Terug naar agenda

Dag van de Biodiversiteit – 22 mei

Kleine Tocht, Zaandam, Netherlands