Cursus Actueel Omgevingsrecht

Cursus Actueel Omgevingsrecht

12 september 2019
19.30 uur - 21.30 uur

Cursus Actueel Omgevingsrecht

Maandelijks ontvangt de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland veel telefoontjes en mails van bezorgde burgers of groepen met vragen als:

  • Ze willen in mijn straat bomen gaan kappen, kan dat zomaar?
  • We wonen in een stiltegebied en hebben heel veel last van motorclubs, maar de gemeente zegt dat ze niets kan doen, klopt dat wel?
  • Ik weet van een kwalijke lozing, kan ik naar de politie?

Onze juridisch adviseur Lex Lohman heeft het antwoord op deze en andere vragen met dezelfde strekking. Om de mensen wegwijs te maken in het doolhof van regels en procedures organiseren we op 12 september 2019 een mini-cursus Actueel Omgevingsrecht. Hoe ga je om met bestemmingsplannen, vergunningen, handhaving en het natuurbeschermingsrecht? Lex geeft tips over het starten van procedures. U bent van harte welkom vanaf 19.00 uur in het gebouw van Slagwerkgroep Zaandijk aan het Weefhuispad 5, 1544 BB in Zaandijk. (achter de beeldentuin op de Lagedijk). De locatie is 10-12 minuten lopen van NS Station Zaandijk Zaanse Schans, en ook per bus bereikbaar. Er is parkeergelegenheid in de omgeving.

Het programma ziet er als volgt uit:

19.00 uur Inloop met koffie of thee met koek

19.30 uur Start cursus (strikte starttijd)

20.30 uur Pauze

21.00 uur Vervolg cursus

22.00 uur Einde en gelegenheid voor een drankje

Bijdrage cursus

Om de kosten voor deze avond te kunnen dekken, vragen we een kleine bijdrage van €10,- per persoon. Deze kunt u bij binnenkomst gepast aan één van onze medewerkers betalen. Er is geen pin aanwezig.

De koffie en thee met koek bij binnenkomst zijn gratis. In de pauze kunt u voor een klein bedrag een consumptie halen bij de bar.

Naast de cursus peilen wij of er mensen geïnteresseerd zijn om, in deelgebieden, ontwikkelingen kritisch te volgen die schade toebrengen aan natuur en milieu. De manier waarop lichten we verder toe op de avond.

Ben je geïnteresseerd? Laat het weten via mnh@mnh.nl.

Goed om te weten

Als je als organisatie (aspirant) lid bent van MNH, kun je jaarlijks aanspraak maken op twee uur gratis ondersteuning. Een lidmaatschap kost jaarlijks €25,-. Wil je als organisatie lid worden? Mail ons dan op mnh@mnh.nl. Wij nemen contact met je op om alle gegevens door te nemen. Naast dit juridische gratis advies krijg je tweemaal per jaar inspraak op onze ledenvergadering en ontvang je tien maal per jaar onze nieuwsbrief.

Terug naar agenda

Cursus Actueel Omgevingsrecht

Kleine Tocht, Zaandam, Netherlands