Cursus Actueel Omgevingsrecht

Cursus Actueel Omgevingsrecht

12 september 2019 19.30 uur - 21.30 uur

  • Organisatie: Natuur en Milieufederatie Noord-Holland
  • Meer informatie: Natuur en Milieufederatie Noord-Holland
    Website

Cursus Actueel Omgevingsrecht


Maandelijks ontvangt de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland veel telefoontjes en mails van bezorgde burgers of groepen met vragen als:  • Ze willen in mijn straat bomen gaan kappen, kan dat zomaar?

  • We wonen in een stiltegebied en hebben heel veel last van motorclubs, maar de gemeente zegt dat ze niets kan doen, klopt dat wel?

  • Ik weet van een kwalijke lozing, kan ik naar de politie?


Onze juridisch adviseur Lex Lohman heeft het antwoord op deze en andere vragen met dezelfde strekking. Om de mensen wegwijs te maken in het doolhof van regels en procedures organiseren we op 12 september 2019 een mini-cursus Actueel Omgevingsrecht. Hoe ga je om met bestemmingsplannen, vergunningen, handhaving en het natuurbeschermingsrecht? Lex geeft tips over het starten van procedures. De exacte locatie wordt later bekend gemaakt.


Ben je geïnteresseerd? Laat het weten via mnh@mnh.nl. We zijn ook benieuwd naar welk (deel-)onderwerp je belangstelling uitgaat. Dit kan in de mail kort worden aangeven. Na aanmelding ontvang je in de loop naar 12 september meer informatie.


Goed om te weten


Als je als organisatie (aspirant) lid bent van MNH, kun je jaarlijks aanspraak maken op twee uur gratis ondersteuning. Een lidmaatschap kost jaarlijks €25,-. Wil je als organisatie lid worden? Mail ons dan op mnh@mnh.nl. Wij nemen contact met je op om alle gegevens door te nemen. Naast dit juridische gratis advies krijg je tweemaal per jaar inspraak op onze ledenvergadering en ontvang je tien maar per jaar onze nieuwsbrief.


Terug naar agenda

Cursus Actueel Omgevingsrecht

Kleine Tocht, Zaandam, Netherlands