Brainstormsessie windmolens in Amsterdam

Brainstormsessie windmolens in Amsterdam

11 november 2020
16.00 uur - 18.00 uur

  • Meer informatie: Gemeente Amsterdam

Brainstormsessie windmolens in Amsterdam

Ben jij tussen de 14 en 19 jaar oud en wil je debatteren over duurzaamheid? Meld je aan voor een online game over windmolens in Amsterdam! Op woensdag 11 november tussen 16:00 en 18:00 uur kun jij samen met andere jongeren brainstormen over mogelijke locaties voor windmolens in Amsterdam.

  • Wat: Online spel en debat over windmolens in Amsterdam
  • Wie: Jongeren (14-19 jaar) uit Amsterdam en omgeving
  • Wanneer: 11 november tussen 16:00-18:00 uur
  • Waar: Online via ZOOM

Meld je aan voor online windmolen game

Met zonnepanelen en windmolens kunnen we meer duurzame stroom opwekken in Amsterdam. Over tien jaar is het mogelijk om voor vier van de 5 Amsterdamse huishoudens duurzame stroom te leveren. Dat is goed voor het klimaat, en zorgt uiteindelijk voor een gezondere lucht en meer groen in de stad. Er moeten 17 extra windmolens bij komen. De gemeente Amsterdam wil graag weten hoe jongeren daarover denken.

Waar moeten volgens jou de windmolens komen te staan? Meld je aan voor het online windmolen game en nodig ook je vrienden uit!

Online windmolen game

Hoe werkt het? Op een online kaart laten we je zien waar er ruimte is voor windmolens in Amsterdam. Je gaat in groepjes met leeftijdsgenoten praten over waar de 17 molens precies moeten komen te staan. Daarvoor gebruiken jullie online fiches. Aan het eind worden de resultaten van alle groepjes weergeven zoals in een 3D wereld. Zo zie je hoe het er in het echt uit komt te zien. Je kunt dan met z’n alle stemmen welk idee het beste is. De resultaten nemen we dan mee in de beslissing van volgend jaar waar de windmolens in Amsterdam komen te staan.

Goed om te weten

Voor het online spel zijn er maximaal 48 plaatsen beschikbaar. We verloten de plaatsen onder de aanmelders. Als je bent ingeloot, dan ontvang je 1 dag van te voren een bevestiging en een link naar de bijeenkomst. Je kunt meedoen via een tablet of computer. Ben je jonger dan 16 jaar? Dan moet een van jouw ouders of verzorgers via de e-mail toestemming geven. Er worden geen opnames gemaakt.

Meer informatie

Heb jij of je ouders/verzorger nog vragen? Stuur dan een e-mail naar: klimaatneutraal@amsterdam.nl. Het windmolenspel is onderdeel van de regionale energiestrategie, ook volwassenen kunnen daarover meepraten.

Terug naar agenda

Brainstormsessie windmolens in Amsterdam

Amsterdam, Netherlands