Bijeenkomst Inpassing Energie Infrastructuur – 21 juni

Bijeenkomst Inpassing Energie Infrastructuur - 21 juni

21 juni 2023 - 21 juni 2023
19.30 uur - 21.30 uur

  • Organisatie: Natuur en Milieufederatie Noord-Holland

Valt nieuwe Energie Infrastructuur in te passen in ons mooie Noord-Holland?

Woensdag 21 juni- 19.30 – 21.30 uur, Bibliotheek Alkmaar Centrum

Door verduurzaming blijft de vraag naar duurzame elektriciteit sterk groeien. Naast zonneparken en windmolens geeft dat grote druk op het elektriciteitsnetwerk. Daardoor is een enorme uitbreiding van dat netwerk noodzakelijk en worden ons landschap en ruimtegebruik aanzienlijk op de proef gesteld. Hoe zorgen we ervoor dat het transport van energie landschappelijk goed wordt ingepast? Wat zijn de ontwikkelingen en wat betekent dat precies voor Noord-Holland? En hoe worden de bewoners hierbij betrokken? Om deze vragen te beantwoorden organiseert Natuur en Milieufederatie Noord-Holland op woensdag 21 juni van 19.30-21.30 uur deze bijeenkomst in de Bibliotheek Alkmaar Centrum. Wil je erbij zijn? Meld je dan hier aan.

Ja, ik meld mij aan

Investeringsplan Energie Infrastructuur

De provincie Noord-Holland heeft samen met gemeentes en betrokken bedrijven een investeringsplan gemaakt voor de Energie Infrastructuur in Noord-Holland, waarbij een reeks samenhangende grote infrastructuurprojecten worden ingepland. Denk hierbij aan tientallen transformatorstations, waterstofleidingen en -stations, een hoogspanningsleiding en op termijn ook opslagsystemen voor warmte en elektriciteit. Deze plannen komen op de Noord-Hollanders af, maar in hoeverre is hierbij nog sprake van burgerparticipatie? Tijdens deze bijeenkomst bereiden we je voor op de komende plannen en leggen we uit wat dat betekent voor jouw directe omgeving. Zijn alle voorzieningen wel nodig, hoe kunnen we ze inpassen en hoe kan jij als burger daarop invloed uitoefenen?

Programma en aanmelden

Het programma ziet er als volgt uit:

19:00 uur: Inloop
19:30 uur: Sijas Akkerman, directeur MNH: Nut en noodzaak van de Energie Infrastructuur bij de energietransitie
19:45 uur: Edward Stigter, Gedeputeerde Klimaat en Energie, Provincie Noord-Holland: Wat zijn de plannen voor Noord-Holland? 
19.55 uur: Harold Martina-Martinez, Beleidsadviseur Energietransitie, Provincie Noord-Holland: PMIEK, hoogspanningsleidingen, voornemens, nog te maken keuzes.
20.10 uur: ruimte om vragen te stellen
20:30 uur: Korte pauze
20:45 uur: Vraaggesprek aan de hand van stellingen, ook schuiven aan:  Frans van Kuijk, Procesmanager Ruimtelijke inpassing, Alliander, Martijn de Jong, beleidsmedewerker Public Affairs, Natuurmonumenten
21:20 uur: Afsluiting en vervolg
21:30 uur: Borrel 

Voor vragen kun je terecht bij Eric Vogel, projectleider Duurzame Energie Natuur en Milieufederatie Noord-Holland via e.vogel@mnh.nl of 06-58831872.

Wanneer: woensdag 21 juni
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Locatie: Bibliotheek Alkmaar Centrum, Gasthuisstraat 2, Alkmaar

Ja, ik meld mij aan

Terug naar agenda

Bijeenkomst Inpassing Energie Infrastructuur – 21 juni

Bibliotheek Kennemerwaard Locatie Alkmaar Centrum, Gasthuisstraat, Alkmaar, Netherlands