Bijeenkomst De Wij in Aardgasvrij – oktober en novemer

Bijeenkomst De Wij in Aardgasvrij - oktober en novemer

13 oktober 2022 - 10 november 2022
13.30 uur - 16.30 uur

  Bijeenkomst De Wij in Aardgasvrij

  Wil jij als bewoner jouw rol pakken in de overgang naar aardgasvrij wonen? Of ben je als gemeenteambtenaar bezig met de warmtetransitie? Dan weet je dat een goede samenwerking tussen gemeente en bewoners cruciaal is. Hoe breng je die samenwerking tot stand? Hoe koppel je de warmtetransitie aan andere maatschappelijke uitdagingen? Welke gedragskennis kan jou helpen in het proces? En hoe ziet het financiële plaatje voor de inwoner eruit?

  Kom naar een van onze bijeenkomsten in het land en laat je inspireren!

  Interactieve workshops

  Per bijeenkomst bieden we naast een key note spreker vier interactieve workshops aan. Alles om jou als bewoner of gemeenteambtenaar te inspireren en de buurt of wijk in beweging te brengen naar aardgasvrij.

  Schrijf je nu in

  Je bent van harte welkom op één van de vier bijeenkomsten bij jou in de buurt.

  13 oktober Groningen Aanmelden, klik hier
  27 oktober Almelo Aanmelden, klik hier
  3 november Middelburg Aanmelden, klik hier
  10 november Roermond Aanmelden, klik hier

  De bijeenkomsten zijn van 13.30 tot 16.30 uur. Naast de workshops bieden de bijeenkomsten ruimte om te ontmoeten en te netwerken, in een ongedwongen setting van een borrel én in spannende speeddates.

  We hopen je te ontmoeten!

  Namens Programma Aardgasvrije Wijken & de Natuur en Milieufederaties

  Heb je vragen over de bijeenkomst?

  Mail Anna Ankoné via anna.ankone@vng.nl

  of Frederike Meijer via f.meijer@natuurenmilieufederaties.nl

  Het programma

  We beginnen met een inloop met een broodje. Een keynote spreker vertelt meer over co-creatie. Vervolgens starten de workshops in twee rondes. Je kunt je dus voor twee workshops inschrijven.

  Goed om te weten: per regio maken we de workshops zoveel mogelijk op maat! Met voorbeelden uit de regio en antwoorden op de vragen die je bij de inschrijving kan stellen.

  1. Co-creatie: een verdiepende workshop

  Hoe werk je gelijkwaardig samen met de gemeente of met het burgerinitiatief? Hoe leg je verbinding tussen het openbaar bestuur en de bewoners? Op deze vragen vinden we antwoorden in een interactieve workshop. Met overtuigende cijfers, inspirerende praktijkverhalen en werkbare inzichten.

  1. Sla meer vliegen in één klap: warmtetransitie én andere uitdagingen

  Zie je kansen om de wijk ook op andere manieren te verbeteren? Bijvoorbeeld vergroening van de straat, of op sociaal vlak? Dit noem je koppelkansen. Daar kan je zowel als gemeenteambtenaar als bewonersinitiatief aan bijdragen. Elf gemeenten deelden hun verhalen en aan de hand daarvan werd het  schetsboek koppelkansen aardgasvrije wijken opgesteld met de geleerde lessen. Volg deze workshop en leer hoe jij zelf aan de slag kunt met koppelkansen in jouw buurt of gemeente.

  1. Aan de slag met gedragskennis

  Als gemeente en als bewonersinitiatief vraag je vaak heel wat van de bewoners en je buurtgenoten. Van het invullen van een vragenlijst tot het investeren in isolatie. Alleen met een persoonlijke, betrouwbare aanpak krijg je mensen mee. Daarvoor moet je begrijpen hoe het menselijk gedrag werkt en hoe je het kunt inzetten. In deze workshop laten we zien hoe je gedragskennis kunt gebruiken om meer mensen stappen te laten zetten naar een aardgasvrij huis.

  1. Het financiële plaatje: lokaal maatwerk

  In deze sessie geven we een kort overzicht van de beschikbare financiële regelingen op nationaal en regionaal niveau om de verduurzaming van de woning te financieren. Daarna bekijken we welk aanvullend aanbod op lokaal niveau goed zou zijn. Bedenk samen een op maat gemaakt financieel arrangement!

   

  Terug naar agenda

  Bijeenkomst De Wij in Aardgasvrij – oktober en novemer

  Almelo, Netherlands