Milieufederatie Noord Holland Samen voor een gezond en duurzaam Noord-Holland
Menu
ZUIDERLICHT

ZUIDERLICHT

Adres: IJsbaanpad 64a
Plaats: 1076 CW Amsterdam
Website: http://www.zuiderlicht.nu/
Email: pauline@zuiderlicht.nu; frank@zuiderlicht.nu

Jaar van oprichting: 2013

Initiatief van: burgers

Juridische vorm: Coöperatie Zuiderlicht

Metropoolregio Amsterdam op schone energie, hoe realiseren we dat?
Het idee voor Energie coöperatie Zuiderlicht begon in 2012 bij de 180 woonarken die liggen rond het IJsbaanpad in het Olympisch gebied in Amsterdam Zuid. Veel bewoners werken al jaren aan schonere energie. Een aantal werkt hier ook aan op de Zuidas. Inmiddels heeft 1 op de 4 bewoners zonnepanelen op het dak, of een zonneboiler, een warmtepomp, een houtpelletketel of bespaart energie.

Nu zijn we toe aan de volgende stap: investeren in projecten in de buurt: we vergroenen onze school, bakker, voetbalclub of bioscoop. Zuiderlicht verwerft energie-opwek apparatuur zoals zonnepanelen, (delen van) windmolens, warmte-opwek, etc. Hiervoor vragen we onze -particuliere of zakelijke- leden, om €250 te lenen aan de coöperatie, tegen een redelijke vergoeding.

Metropoolregio Amsterdam in 2028 op schone energie, dat kan op vele verschillende manieren. Daarom werkt Energiecoöperatie Zuiderlicht met alle partners die hier ook aan werken. Samen! We creëren een lage instapmogelijkheid om deel te nemen aan een Metropool op schone energie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 

 

Nationale Postcode Loterij
CBF