Milieufederatie Noord Holland Samen voor een gezond en duurzaam Noord-Holland
Menu
Stichting Het Blauwe Hart

Stichting Het Blauwe Hart

Adres: Rechte Hondsebosschelaan 24a
Plaats: Heiloo
Website: http://www.blauwehart.org
Email: m.stoop@landschapnoordholland.nl

Postadres: Postbus 222, 1850 AE  Heiloo

Stichting Het Blauwe Hart streeft naar een vitaal en robuust IJsselmeergebied: het Blauw Hart van Nederland. Een gebied waar je nog oerbelevingen kan opdoen door de wind, het water en de weidsheid. Een gebied waar iedereen van kan genieten.

Maar ook het gebied dat zo belangrijk is voor ons omdat het ons water geeft. Dit gebied heeft onze aandacht nodig, opdat we er in de toekomst ook van kunnen genieten en gebruik van kunnen maken.

Stichting Het Blauwe Hart inspireert en stimuleert daarom ook burgers om mee te denken over wat het gebied voor ze betekent en hoe dat duurzaam versterkt kan worden.Hiermee draagt de VBIJ o.a. bij aan besluitvorming door de overheid en aan inspirerende vernieuwende oplossingen voor de bedreigingen die op het gebied afkomen.

Het Blauwe Hart is uniek voor Nederland en moet gekoesterd worden!

De Stichting is in 2005 opgericht op initiatief van de IJsselmeervereniging, die de krachten van de buurorganisaties rond het IJsselmeergebied, de Waddenvereniging, het Landschap Noord-Holland, het Flevolandschap en It Fryske Gea, wilde bundelen om de kwaliteiten en beleving van het grote open water te behouden. Naast inkomsten uit projectsubsidies, financieren deze 5 organisaties de VBIJ en leveren ze deskundigheid waar nodig.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 

 

Nationale Postcode Loterij
CBF