Milieufederatie Noord Holland Samen voor een gezond en duurzaam Noord-Holland
Menu
Solar Green Point

Solar Green Point

Adres: Taurusavenue 100
Plaats: Amsterdam
Doelstelling: Bij Solar Green Point geloven we in duurzame energie voor iedereen. Wij willen iedereen in de gelegenheid stellen om zelf zonne-energie op te wekken, ook als je geen ruimte hebt voor een zonnepaneel. Dat doen we door samen zonneparken op te richten waarin iedereen een of meerdere eigen zonnepanelen heeft. De stroom die jouw zonnepanelen produceren, wordt door de energieleverancier verrekend met de stroom die je verbruikt.
Website: http://www.solargreenpoint.nl/
Email: info@solargreenpoint.nl

Jaar van oprichting: 2009

Opwekcapaciteit: 1 MW

Juridische vorm: B.V.

Aantal klanten: 450

Aantal leden: 1300

Volledige naam initiatief: Solar Green Point

Techniek: PV

Energiebron: zon

Solar Greenpark: samen schone energie opwekken

Samen bouwen we een zonnepark. We doen het samen, maar je hebt er zelf geen omkijken naar. Met jouw eigen zonnepaneel lever je een bijdrage aan een beter milieu. Je houdt er een lagere energierekening aan over. En dat allemaal zonder winstoogmerk.

Voorbeeld: Haarlemmermeer – A4

Het Solar Green Point maakt met 8 andere duurzame projecten deel uit van het kersverse Duurzaam bedrijf Haarlemmermeer. Het Duurzaam Bedrijf is een initiatief van de gemeente Haarlemmermeer in samenwerking met het bedrijfsleven. Hiermee wordt een stevige impuls gegeven voor de lokale ondernemers en inwoners op het gebied van duurzame innovatie in een moeilijke economische tijd.

De meeste projecten zijn gericht op het opwekken van duurzame energie. Lokale bewoners, bedrijven en instellingen profiteren hiervan. Wanneer de projecten die nu klaar liggen, worden gerealiseerd, haalt de gemeente haar doelstellingen voor duurzame energie productie en CO2 reductie voor 2014 en verder.

Solar Green Point heeft tot doel om een zonneweide te realiseren van 2 MW in de gemeente Haarlemmermeer.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 

 

Nationale Postcode Loterij
CBF