Milieufederatie Noord Holland Samen voor een gezond en duurzaam Noord-Holland
Menu
Nacht van de Nacht

Nacht van de Nacht

De Nacht van de Nacht is hét publieksevenement waar wij het belang van een donkere nacht voor natuur en mens vieren. Jaarlijks bezoeken duizenden mensen in Noord-Holland de vele evenementen, op de laatste zaterdag van oktober, zoals nachtwandelingen en vaartochten door polder, bos en duin. Bij Volkssterrenwachten staan de kijkers klaar en vleermuizen, nachtvlinders en uilen geven een kijkje in hun nachtleven…

Zaterdag 28 oktober 2017

In de nacht van zaterdag 28 oktober op zondag 29 oktober 2017 organiseren de Natuur- en Milieufederaties, waaronder de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland, samen met zo’n 300 andere organisaties de Nacht voor de Nacht. De Nacht van de Nacht wordt voor de 13e keer georganiseerd en wordt elk jaar groter. Samen met u hopen we het succes van vorig jaar in ieder geval te evenaren. Toen vonden er maar liefst 470 evenementen plaats in het donker en doven meer dan 178 gemeenten en bedrijven geheel of gedeeltelijk de verlichting van gebouwen en reclame. Doet u dit jaar ook (weer) mee?

Organiseer een activiteit

Van klein tot groot, van jong tot oud en van met z’n tienen in het donker sterrenkijken tot theatrale duinwandelingen met meer dan 1000 bezoekers. Organiseer ook een activiteit en trek (nieuwe) bezoekers uit de nabije en wijde omtrek. Kijk in de inspiratiegids voor voorbeelden van activiteiten. Of meld de activiteit direct aan.

Doe het licht uit in uw bedrijf

Laat u inspireren door grote en kleinere voorbeelden zoals TATA Steel en de Amsterdamse Zuidas. Laat tijdens de Nacht van de Nacht zien dat u ook bewust met verlichting om gaat. Wat uw bedrijf kan doen leest u hier en uw actie kunt u hier zelf op de kaart van de Nacht van de Nacht zetten.

Of doof de lichten in uw gemeente

Aanschijn verlichting van gebouwen voor een nacht uit, wijkverlichting minderen, zoals in Heerhugowaard, om uw lokale evenement te ondersteunen. Er is veel mogelijk om uw betrokkenheid bij de kwaliteit van de leefomgeving van uw gemeente te tonen. Zet uw actie op de kaart.

Noord-Hollands eigen lichthinder aanpak!

In Noord-Holland is de methode Sterren Dichterbij ontwikkeld. Bekijk hier op de site hoe de methode werkt om lichthinder aan te pakken. Hier kunt  u ook lichthinder melden én lichthinder oplossingen op de sterrenkaart zetten. Goed voorbeeld doet goed volgen!

Bedrijven extra aandacht in 2017

Bij bedrijven en op bedrijventerreinen wordt veel verlicht. Naast particulieren en gemeenten, richten we ons dit jaar ook in het bijzonder op bedrijven. Zo organiseert Natuur en Milieufederatie dit jaar een speciaal evenement voor bedrijven in samenwerking met Tata Steel in IJmuiden. Kijk op de website van Sterrendichterbij voor meer informatie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 

 

Provincie Noord Holland
Nationale Postcode Loterij
CBF