Milieufederatie Noord Holland Samen voor een gezond en duurzaam Noord-Holland
Menu
Nacht van de Nacht

Nacht van de Nacht

De Nacht van de Nacht is hét publieksevenement waar wij het belang van een donkere nacht voor natuur en mens vieren. Jaarlijks bezoeken duizenden mensen in Noord-Holland de vele evenementen, op de laatste zaterdag van oktober, zoals nachtwandelingen en vaartochten door polder, bos en duin. Bij Volkssterrenwachten staan de kijkers klaar en vleermuizen, nachtvlinders en uilen geven een kijkje in hun nachtleven…

Doet u dit jaar ook weer mee?

Op zaterdag 27 oktober 2018 wordt de Nacht van de Nacht voor de 14e keer georganiseerd en ook dit jaar willen we er weer een groot succes van maken. Het is niet alleen leuk voor de deelnemers, ook uw organisatie krijgt hierdoor de nodige aandacht. We kijken ernaar uit om mooie en bijzondere activiteiten aan de lijst toe te voegen. En dat kan alleen met uw hulp. U doet dit jaar toch ook mee?

Eenvoudig aanmelden

U kunt uw activiteit toevoegen via de website van Nacht van de Nacht. We raden aan om uw activiteit ook op uw eigen website te vermelden, zodat nog meer mensen op de hoogte zijn. Heeft u nog geen idee wat voor activiteit u dit jaar wil organiseren? Wij hebben een aantal suggesties voor u op een rij gezet. Deze zijn te vinden in onze inspiratiegids.

 

Doe het licht uit in uw bedrijf

Laat u inspireren door grote en kleinere voorbeelden zoals TATA Steel en de Amsterdamse Zuidas. Laat tijdens de Nacht van de Nacht zien dat u ook bewust met verlichting om gaat. Wat uw bedrijf kan doen leest u hier en uw actie kunt u hier zelf op de kaart van de Nacht van de Nacht zetten.

Of doof de lichten in uw gemeente

Aanschijn verlichting van gebouwen voor een nacht uit, wijkverlichting minderen, zoals in Heerhugowaard, om uw lokale evenement te ondersteunen. Er is veel mogelijk om uw betrokkenheid bij de kwaliteit van de leefomgeving van uw gemeente te tonen. Zet uw actie op de kaart.

Noord-Hollands eigen lichthinder aanpak!

In Noord-Holland is de methode Sterren Dichterbij ontwikkeld. Bekijk hier op de site hoe de methode werkt om lichthinder aan te pakken. Hier kunt  u ook lichthinder melden én lichthinder oplossingen op de sterrenkaart zetten. Goed voorbeeld doet goed volgen!

Bedrijven extra aandacht in 2018

Bij bedrijven en op bedrijventerreinen wordt veel verlicht. Naast particulieren en gemeenten, richten we ons dit jaar ook in het bijzonder op bedrijven. Een aantal bedrijven in het land is al goed bezig op het gebied van duurzame verlichting, deze mogen dan ook in het zonnetje gezet worden! Over welke bedrijven gaat het? Lees het op de website van Nacht van de Nacht.

In 2017 organiseerden we op donderdagavond 19 oktober een gratis licht&donkerte safari op het terrein van Tata Steel. Lees hier het volledige verslag

Terugblik 2017

Afgelopen jaar was de Nacht van de Nacht groter dan ooit! Door heel Nederland werden er maar liefst 500 evenementen georganiseerd in het duister waar meer dan 45.000 mensen van hebben kunnen genieten. Meer dan 400 organisaties werkten mee aan de Nacht van de Nacht, sterrenclubs, wandelverenigingen, de Forten, natuurgebieden, boswachters, restaurants, natuurfotografen. Ook 300 gemeenten en bedrijven doofden reclameverlichting en aanlichting van gebouwen tijdens de Nacht van de Nacht.

Terugblik 2017

Meer informatie?

Op onze website www.nachtvandenacht.nl staat meer achtergrondinformatie over deze jaarlijkse belevenis. Bovendien vindt u hier alle promotiemateriaal dat u voor dit evenement kunt inzetten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 

 

Nationale Postcode Loterij
CBF