Milieufederatie Noord Holland Samen voor een gezond en duurzaam Noord-Holland
Menu
Omgevingsvisie Provincie Noord-Holland

Omgevingsvisie Provincie Noord-Holland

Van 18 juni 2018 tot en met 30 juli 2018 ligt de Ontwerp-Omgevingsvisie online ter inzage. Deze visie stippelt de koers van de omgeving tot 2050 uit en gaat onder andere in op de samenhang tussen ruimte, water, milieu, natuur en verkeer.

Adviezen van groene organisaties

In samenwerking met andere natuur en milieu-organisaties hebben we de Provincie ideeën aangedragen die de regio gezonder, duurzamer en groener kunnen maken. Een compleet en compact overzicht van onze visie voor Noord-Holland vindt u hier. Het gehele rapport vindt u hier.

Een aantal zaken uit onze visie was in de conceptversie van de Omgevingsvisie goed opgenomen. Zoals het tegengaan van bodemdaling in veengebieden en aandacht voor natuurinclusief ontwikkelen van landbouw en stedelijk gebied. Er zijn nog meer aspecten waarvoor we in onze zienswijze aandacht vragen: concretere ambities voor natuur en biodiversiteit, meer focus op landschapsbescherming en een sterkere sturing op energietransitie en landschap.

Ook voor uw regio komen belangrijke zaken aan de orde in de Omgevingsvisie. Lees deze daarom goed door en vertel ons wat u ervan vindt. Dit nemen wij dan mee bij het maken van onze zienswijze samen met de andere natuur- en milieuorganisaties. Stuur vooral ook zelf uw zienswijze naar de Provincie. Hoe u dit doet, leest u hier.

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 

 

Nationale Postcode Loterij
CBF