Milieufederatie Noord Holland Samen voor een gezond en duurzaam Noord-Holland
Menu
Aan de slag!

Aan de slag!

Op deze pagina vindt u publicaties en cursussen waarmee u aan de slag kunt.

Publicaties

Over Juridische hulp, wetten en regelgeving

Cursussen

  • Cursus Natuurbeschermingsrecht

Via het natuurbeschermingsrecht kunnen natuur- en milieugroepen opkomen voor bedreigde planten- en diersoorten, en tegen activiteiten die soorten en gebieden dreigen aan te tasten.  MNH brengt u in een avond op de hoogte van de belangrijkste onderdelen van het natuurbeschermingsrecht, en de manier waarop milieu- en natuurgroepen en bewoners daarvan gebruik kunnen maken.  Met  praktische tips over juridische procedures, vindplaatsen voor vergunningen en ontheffingen, kapvergunningen, kennisbronnen en kansrijke argumenten.

De cursus wordt gegeven zodra er voldoende belangstellenden zijn en kost € 25,- per deelnemer. Een informatiepakket krijgt u mee. Maak belangstelling kenbaar bij ons secretariaat per mail mnh@mnh.nl of telefonisch (075-6351598). Dan houden we u op de hoogte van de eerstvolgende cursusdatum.

  • Cursus omgevingswet

Ruimte voor ontwikkeling met behoud van de kwaliteit van de leefomgeving, daaraan werkt MNH in Noord-Holland. Dit past binnen de ambitie van de nieuwe Omgevingswet die in 2018 van kracht wordt.

Er gaat samenhang komen in de ongeveer 60 wetten en honderden nadere uitwerkingen en regelingen op het gebied van milieu, bouwen, infrastructuur, water, natuur, energie, cultuurhistorie, enz. Bovendien wordt in de nieuwe wet het actief deelnemen van bewoners, of organisaties van bewoners centraal gesteld. De overheid ziet nu dat het betrekken van bijvoorbeeld de inwoners bij ruimtelijke plannen cruciaal is voor draagvlak en kwaliteit van de plannen.

Maak belangstelling kenbaar bij ons secretariaat per mail mnh@mnh.nl of telefonisch (075-6351598). Dan houden we u op de hoogte van de eerstvolgende cursusdatum.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 

 

Nationale Postcode Loterij
CBF