Meet jouw voetafdruk

Meet je voetafdruk

Iedereen heeft een stukje van de Aarde nodig om te leven. Dit stukje is nodig om bijvoorbeeld je voedsel te verbouwen, je huis te verwarmen, je afval te laten verwerken, je kleding te produceren of naar je werk te reizen. Per persoon hebben we op Aarde ongeveer 4 voetbalvelden beschikbaar. De gemiddelde Nederlander gebruikt er echter een stuk meer. Wil je weten hoeveel voetbalvelden jij gebruikt? MNH heeft in samenwerking met de andere Natuur en Milieufederaties een Voetafdrukscan ontwikkeld, waarmee je kunt zien hoeveel Aarde jij nodig hebt.

Meet je voetafdruk

Leven op te grote voet

Per inwoner op aarde hebben we 1,8 hectare grond beschikbaar. Dit is gelijk aan ongeveer 3,5 voetbalvelden. We gebruiken er in Nederland gemiddeld wel 12, ofwel zo’n 6 hectare per persoon.

Voetafdruk meten

Wij vinden dat iedereen moet kunnen genieten van een mooie natuur en een duurzaam Nederland. Maar niet alleen wij, ook onze kinderen en kleinkinderen moeten die kans krijgen. Daarom zetten wij ons samen in voor een gezond, duurzaam en leefbaar Noord-Holland, onder andere met de Noord-Hollandse Voetafdruk. Wil je weten hoeveel hectare jij gebruikt? Na het invullen, wat maar 15 minuten duurt, zie je jouw persoonlijke Voetafdruk. Iedereen die de scan invult, krijgt bovendien handige tips om de eigen ecologische voetafdruk te verkleinen.

Meet je voetafdruk

Benieuwd hoe groot jouw voetafdruk is? Doe de test!