Milieufederatie Noord Holland Samen voor een gezond en duurzaam Noord-Holland
Menu
Groene Peiler

Groene Peiler

Voor iedereen die verder denkt dan zijn eigen voordeur en zijn steun wil laten horen, is er de Groene Peiler. Het online natuur- en milieupanel waar uw mening telt.

Meld je hier aan

De Groene Peiler onderzoekt kansen en bedreigingen die de inwoners van Noord-Holland zien voor duurzaamheid en leefbaarheid in de provincie. Dankzij uw mening kan MNH beslissers beïnvloeden om te kiezen voor duurzame ontwikkeling en een groene provincie.

MNH legt u circa vier keer per jaar vragen voor over specifieke plekken of vraagstukken. De onderwerpen kunnen variëren van klimaatneutrale en duurzame ontwikkeling tot concrete bouwplannen en de inrichting van het landschap. Het beantwoorden van de vragen kost ongeveer tien minuten.

Laatste peilingen:

windmolen petfles energie 4kant

Meer duurzame energie opwekken in de Gooi- en Vechtstreek?

Wij vroegen uw mening over het opwekken van verschillende vormen van duurzame energie (zon, wind, biomassa, bodem en water) in de regio Gooi- en Vechtstreek. Deze enquête is in samenwerking met lokale natuur en milieuorganisaties in de Gooi en Vechtstreek uitgezet.

Groene soep of zwemparadijs

Groene soep of zwemparadijs

In de nazomer van 2013 hebben wij de panelleden gevraagd wat zij van de (zwem)waterkwaliteit in de provincie vonden. De panelleden geven de oppervlaktewaterkwaliteit een magere 6- en vinden bestrijdingsmiddelen en andere micro-verontreinigingen (geneesmiddelen, micro-plastics) en zwerfafval in het water een groot probleem. Meer dan de helft van de respondenten geeft aan wel eens te zwemmen in open wateren en is over het algemeen tevreden met de officieel aangewezen zwemwaterlocaties van de provincie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 

 

Nationale Postcode Loterij
CBF