Milieufederatie Noord Holland Samen voor een gezond en duurzaam Noord-Holland
Menu
Natuur & Milieufederatie over Schiphol

Natuur & Milieufederatie over Schiphol

Voor een actueel nieuwsoverzicht en heldere analyses van uitspraken die door de luchtvaartsector en politiek worden gedaan: www.eerlijkovervliegen.nl.

Gedebuteerde Tekin: Uitstel Lelystad mag niet leiden tot afstel

Haarlems Dagblad 21 februari 2018

„Uitstel, maar geen afstel wat mij betreft!” Dat zegt gedeputeerde Adnan Tekin van de provincie Noord-Holland over het besluit van minister Van Nieuwenhuizen om de opening van de uitbreiding van Lelystad Airport tot 2020 uit te stellen.

De Noord-Hollandse gedeputeerde werd woensdagochtend al geïnformeerd door de minister. Tekin zegt te kunnen leven met dit besluit. ,,Zij heeft naar het proces gekeken en geconcludeerd dat ze meer tijd nodig heeft. Ze kiest voor zorgvuldigheid boven snelheid. Dat kan ik waarderen als het maar niet tot afstel leidt.’’

Schiphol kan geplande vluchten op Luchthaven Lelystad niet overnemen

Dat kan niet vanwege het gebrek aan milieuruimte, vanwege het ontstaan van een forse toename van de overlast voor bewoners en niet omdat de veiligheid van omwonenden dan in het geding komt. “De extra veiligheidsmaatregelen die Schiphol – volgens de NLR – moet nemen om beperkt te kunnen groeien, kunnen volgens mij nooit binnen een jaar gerealiseerd worden”, aldus Sijas Akkerman, directeur van de Milieufederatie Noord-Holland. Lees meer


‘Luchtvaart’ in de kamer

Op 25 januari 2018 bespraken de kamerleden het onderwerp ‘Luchtvaart’ waarbij aandacht wordt besteed aan de vele ontwikkelingen op dit gebied; de plannen voor Lelystad, Maastricht, maar ook de luchtvaart als geheel. De organisaties Natuur en Milieufederatie Noord-Holland en Natuur en Milieu vroegen de kamerleden belangrijke punten omtrent de luchtvaart en de impact daarvan op het klimaat tijdens het overleg aan de orde te laten komen. De verstuurde brief naar de kamerleden kunt u hier lezen.


Luchthavenverkeerbesluit stijging aantal nachtvluchten

Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) wil een wijziging in het luchthavenverkeersbesluit doorvoeren: het aantal nachtvluchten verhogen van de wettelijk toegestane 29.000 naar de 32.000. Tot 15 februari kon iedereen daartegen zienswijzen indienen. Milieufederatie Noord-Holland heeft haar achterban opgeroepen om actie te ondernemen en te reageren op de website van de overheid.


 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 

 

Nationale Postcode Loterij
CBF