Milieufederatie Noord Holland Samen voor een gezond en duurzaam Noord-Holland
Menu
Schiphol

Schiphol

Vliegensvlug, lekker op vakantie, of voor je werk weg. Vanaf Schiphol is dat snel te realiseren en dat kun je zeker blijven doen. Met die vluchten is onze luchthaven een belangrijke economische factor in onze regio geworden. Maar de groei van Schiphol heeft ook een keerzij. Schiphol drukt een grote stempel op het leefklimaat in Noord-Holland.

Bewoners in de omgeving ervaren overlast van het vliegverkeer en het heeft een grote impact op de milieubelasting. Daar komt bij dat gemeenten dicht bij Schiphol willen, het aantal nachtvluchten te hoog is en de (ultra)fijnstof negatieve effecten heeft op de gezondheid. Wij zetten ons in om verdere groei van Schiphol tegen te gaan en dragen bij met acties en campagne aan een gezonder en prettiger leefklimaat voor omwonenden en omgeving. Bovendien heeft de Natuur en Milieufederatie zitting in de Omgevingsraad van Schiphol zodat wij kunnen toezien dat betrokken partijen zich aan gemaakte afspraken houden.

Symposium ‘Eerlijk over vliegen

De campagne Eerlijk Over Vliegen is vrijdag 23 maart 2018 tijdens het gelijknamige symposium van start gegaan. Een campagne van De Natuur en Milieufederatie Noord-Holland in samenwerking met tientallen lokale bewonersgroepen, de 12 provinciale Milieufederaties en Natuur & Milieu. De campagne heeft als doel de klimaat en gezondheidsschade van de luchtvaart te verminderen, maar ook om eerlijke en transparante informatie te leveren voor de besluitvorming over de toekomst van de luchtvaart. Lees hier voor een uitgebreid verslag van het symposium.

Groei van Schiphol in de media

Meedenken over Schiphol

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 

 

Nationale Postcode Loterij
CBF