Webinar Uitdaagrecht

Webinar Uitdaagrecht

13 december 2023 - 13 december 2023
19.00 uur - 20.30 uur

  • Organisatie: De Groene Bondgenoten

Webinar Uitdaagrecht

Zie jij in jouw omgeving kansen om de biodiversiteit te versterken? Wil je als bewonersgroep samenwerken met jouw gemeente, provincie, of waterschap om dit aan te pakken? En ben je benieuwd naar de mogelijkheden om zelf als vrijwilliger aan de slag te gaan, bijvoorbeeld met het beheer? Het zogenaamde uitdaagrecht biedt hier kansen voor. Bij het uitdaagrecht kunnen bewoners, maatschappelijke organisaties e.a. taken van gemeente, provincie of waterschap overnemen als zij denken het slimmer, beter, goedkoper of anders te kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan het beheer van groen in de openbare ruimte.

Op woensdag 13 december organiseren de Groene Bondgenoten een online webinar over uitdaagrecht. Tijdens deze webinar neemt Thijs Harmsen van het Kennisnetwerk Uitdaagrecht je mee in de mogelijkheden. Hij vertelt ons wat het uitdaagrecht is en hoe het werkt, door zijn ervaringen en praktijkvoorbeelden te delen. Daarnaast delen we in dit webinar meer informatie over een aankomende pilot over dit onderwerp, waar initiatieven aan mee kunnen doen. Interesse? Meld je aan via dit formulier.

Heb je tot die tijd vragen over de webinar of over de pilot? Neem dan contact op met Minella Haazelager van de Natuur en Milieufederaties via minella@mnh.nl of 06 40559298.

Deze webinar wordt georganiseerd door de Groene Bondgenoten:

Natuur en Milieufederaties
Vogelbescherming Nederland
IVN Natuureducatie
LandschappenNL
SoortenNL

Terug naar agenda

Webinar Uitdaagrecht

Kleine Tocht, Zaandam, Netherlands