Groen Kapitaal in de Buurt- Heiloo en Bergen

Groen Kapitaal in de Buurt – Bergen en Heiloo

Op deze pagina vind je alle informatie over Groen Kapitaal in de Buurt in Bergen en Heiloo.

Groen Kapitaal in de Buurt is een programma waarin groene bewonersinitiatieven van idee tot uitvoering worden gebracht. De Provincie Noord-Holland en de gemeenten Heiloo en Bergen hebben hiervoor geld beschikbaar gesteld. Landschap Noord-Holland, IVN en de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland voeren het programma gezamenlijk uit. Wij helpen bij het uitwerken van de plannen, het geven van ecologisch advies en materiaal voor de uitvoering. Zo kun je snel aan de slag met jouw idee.

Uitwerkavond 31 augustus

Heb jij een leuk groen idee voor jouw wijk en ben je bezig met het maken van een plan?

Meld je dan aan voor de uitwerkavond op 31 augustus!

Op deze avond delen we praktische informatie over het doen van een aanvraag.

 

Waarom groen?

Een groene straat draagt bij aan de leefbaarheid van de buurt en de gezondheid van de bewoners. Bloembakken, nieuwe perken en boomspiegels maken het straatbeeld al fleuriger én kunnen ervoor zorgen dat de wijk beter bestand wordt tegen extreem weer. Zo kan er door tegels te verwijderen bij grote regenbuien meer water weglopen in de bodem. Bomen en planten zorgen voor meer verdamping en voor verkoeling bij droog en heet weer. De wijk wordt zo ook aantrekkelijk voor wilde bijen, vlinders en vogels. En slot: het is hartstikke gezellig om samen met je buren de handen uit de mouwen te steken.

Voorwaarden

Er worden verschillende voorwaarden gesteld aan initiatieven die vanuit dit programma budget en advies krijgen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat er draagvlak is in de wijk, dat er afspraken worden gemaakt over het beheer én dat het initiatief bijdraagt aan klimaatadaptatie.

Spelregels voor initiatieven

Hoe doe ik een aanvraag?

Je vindt alle informatie over het doen van een aanvraag in het format voor het projectplan. Naast het projectplan en de begroting, is het nodig foto’s en een plattegrond van de beoogde projectlocatie aan te leveren. Evenals een lijst met handtekeningen van omwonenden. Heb je advies nodig bij het maken van het projectplan en de begroting? Neem dan contact op met Minella Haazelager via minella@mnh.nl.

Download hier het format voor het projectplan

Heb je vragen of wil je graag meer informatie?

Profiel Minella Haazelager

Minella Haazelager

Projectmedewerker Duurzame Landbouw