Milieufederatie Noord Holland Samen voor een gezond en duurzaam Noord-Holland
Menu
Korting op voorstelling Koning van het Grasland

Korting op voorstelling Koning van het Grasland

We zetten u graag in het lentezonnetje. U ontvangt van ons €17,50 korting op de mobiele theatervoorstelling Koning van het Grasland. Een inspirerende voorstelling dat de gecompliceerde verhouding tussen mens en natuur weergeeft. Het speelt zich af in het open veld met uitzicht op het landschap. Een unieke ervaring! U betaalt slechts €10,- per persoon. Dit is inclusief een maaltijd en deelname aan een kort debat met natuurliefhebbers en boeren.

Koning van het Grasland

Het toneelstuk gaat over de strijd van de boer die zich als eenzame ondernemer staande probeert te houden op de wereldmarkt, en de grutto die zich vergeefs probeert aan te passen aan een snel veranderende biotoop.

Het is 2001, het jaar dat MKZ opnieuw de kop opsteekt in Europa. Hessel en Anke Kroes, twee ’plankgasboeren’, proberen hun leven weer op de rails te krijgen na een noodlottig tractorongeluk, waarbij hun zoontje om het leven kwam. Wanneer een grutto haar nest bouwt op de plek van het ongeluk, en er tegelijkertijd een strijd losbarst tussen natuurbeschermers en boeren over het verhogen van het grondwaterpeil, komen Anke en Hessel lijnrecht tegenover elkaar te staan. Ondertussen komt de MKZ gevaarlijk dichtbij.

In debat

Voorafgaand aan de voorstelling houdt Sijas Akkerman, directeur van Natuur en Milieufederatie Noord-Holland een introductie en vertelt over de biodiversiteit en de natuur en landschap in Noord-Holland. Vervolgens kunt u deelnemen aan het debat over hoe natuurliefhebbers, weidevogelbeschermers en boeren elkaar het beste kunnen ontmoeten vanwege de soms aanwezige frictie tussen diverse partijen. Is er een kansrijke toekomst voor alle betrokkenen?

(H)eerlijke maaltijd

Na het debat kunt u aanschuiven voor een (h)eerlijke maaltijd van soep en broodjes. Wat het extra bijzonder en onvergetelijk maakt, is dat u deze maaltijd tussen de koeien kunt nuttigen. Nadat u heeft genoten van de verse producten kunt u genieten van de voorstelling.

Locatie en tijden

De voorstelling vindt plaats op zaterdag 9 juni bij melkveehouderij van familie Koning op de Noordervaart 48, 1841 HA in Stompetoren. U bent van harte welkom vanaf 17.15 uur.

Start debat:    17.30 – 18.30 uur
Maaltijd:        18.30 – 20.00 uur
Voorstelling:  20.15 – 21.45 uur

Speciaal voor u hebben wij enkele plaatsen gereserveerd. De beschikbaarheid is beperkt, dus wees er snel bij. Om in aanmerking te komen voor de kortingskaarten, kunt u hier bestellen. U betaalt geen €27,50 (incl. debat en maaltijd), maar slechts €10,- per persoon.

Op reeds bestelde kaarten kan geen korting meer worden geheven.

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 

 

Nationale Postcode Loterij
CBF