Milieufederatie Noord Holland Samen voor een gezond en duurzaam Noord-Holland
Menu
‘Aan de boerentafel’ bij Ted en Nicoline Vaalburg

‘Aan de boerentafel’ bij Ted en Nicoline Vaalburg

De tafel is gedekt en de stoelen staan klaar. Neemt u ook plaats ‘aan de boerentafel’ voor een natuurvriendelijke maaltijd en verbindend gesprek met de boer? Op donderdag 22 november vindt het vijfde diner uit een reeks van zes plaats bij boer Ted en Nicoline Vaalburg in Zuidschermer. U kunt zich hier aanmelden.

In gesprek met de boer
Steeds meer mensen willen seizoensgebonden, lokale en natuurvriendelijke producten. Aan de andere kant lopen boeren tegen de vraag op hoe zij hun product met bijbehorende verhaal aan de consument kunnen overbrengen. ‘Aan de Boerentafel’ maakt deze noodzakelijke verbinding tussen beide partijen mogelijk.

Ted en Nicoline Vaalburg
Op het bedrijf van Boer Ted en Nicoline Vaalburg wordt in de Schermer knolselderij, aardappelen, pompoenen en uien geteeld. Ze zijn gespecialiseerd in het telen, wassen en verpakken van knolselderij. Deze gewassen knolselderij leveren ze jaarrond voor de vers markt, zoals supermarkten en groothandels. Duurzame en lokale producten krijgen steeds meer terrein in de supermarkt, maar nemen nog lang niet de overhand. Welke afwegingen maken supermarkten om natuurvriendelijke lokale producten in de schappen te nemen en wanneer is dit aantrekkelijk voor de consument om te kiezen voor een lokaale product. De vraag die tijdens dit diner centraal staat: Hoe krijg je regionaal geproduceerde duurzamere producten in het supermarktschap?

Door met elkaar in gesprek te gaan en te brainstormen ontstaan ideeën en goede voorbeelden. Vanuit daar streven we naar het ontwikkelen van concepten die de afstand tussen de consument en boeren verkleint. Zo kunnen we samen verder komen en de verbinding versterken.

Komt u ook?
Houdt u van lokale, biologische en duurzame producten en denkt u graag mee? U bent van harte welkom! U kunt zich hier aanmelden voor het diner. Deelname is gratis.

Voorlopig programma donderdag 22 november

17.30 uur        Inloop – en een kijkje in de ‘knolselderijfabriek’

18.00 uur        Welkom – door Sijas Akkerman, directeur Natuur en Milieufederatie NH

18.10 uur        Voorgerecht

18.20 uur        Presentatie Natuurinclusieve Landbouw – Sijas Akkerman

18.30 uur        Presentatie Ted Vaalburg
Boer Ted deelt zijn ervaringen en uitdagingen als Hollandse groenten-boer

18.45 uur        Hoofdgerecht

19.00 uur        Pitch
Over de afwegingen voor een supermarkt om een streekproduct in de schappen te leggen

19.30 uur        Presentatie centrale vraag
Wat maakt dat een goed streekproduct wel of niet op het bord van de consument terecht komt?

19.35 uur        Brainstorm

20.05 uur        Dessert

20.15 uur        Uitwerken ideeën

20.30 uur        Afronding en napraten – met een drankje

 

‘Aan de boerentafel is een initiatief van Natuur en Milieufederatie Noord-Holland. Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door Groen Kapitaal en de Provincie Noord-Holland.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 

 

Nationale Postcode Loterij
CBF