Milieufederatie Noord Holland Samen voor een gezond en duurzaam Noord-Holland
Menu
Samen voor stadsnatuur in Noord-Holland

Samen voor stadsnatuur in Noord-Holland

Op dinsdag 9 oktober 2018 houden Vogelbescherming Nederland en Vogelbeschermingswacht Zaanstreek een inspirerende dag rond het thema ‘Stadsnatuur in Noord-Holland’. Het wordt een dag met een lezingenprogramma, waarbij de nadruk ligt op een biodiverse en groene stad. De bijeenkomst is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zaanstad.

Opzet is om een podium te bieden voor (de resultaten van) onderzoek en vooral ook de praktische toepassingen ervan. Bent u actief met biodiversiteit in het stedelijk gebied in Noord-Holland? Dan bent u van harte welkom. U kunt zich aanmelden via deze link.

Programma

Het definitieve programma volgt ruim van tevoren, maar om alvast een tipje van de sluier op te lichten: het onderwerp natuurinclusief bouwen komt uitgebreid aan bod. Dit betekent dat er onder andere rekening wordt gehouden met vogels en vleermuizen. Herman Limpens van de Zoogdiervereniging en Anneke Blokker van de gemeente Amsterdam komen dit concept verduidelijken. Natuurinclusief bouwen is de toekomst!

Verder zal het Amsterdamse gierzwaluwonderzoek van Geert de Jong en Koen Wonders uit de doeken worden gedaan en komt Johan Bos van stichting Red de Hout in Alkmaar aan bod. Ook kunt u zien wat men voor vlinders, libellen en hommels kan doen in het stedelijk gebied.

Wanneer en waar?

Datum: dinsdag 9 oktober 2018.
Duur: 10.00 -17.00 uur.
Locatie: Zaans Museum, Zaanse Schans, Zaandam.
Deelname is gratis, incl. lunch en afsluitende borrel.

Graag tot dan!

Namens: Gemeente Zaanstad, Vogelbescherming Nederland en Vogelbeschermingswacht ‘Zaanstreek’

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 

 

Nationale Postcode Loterij
CBF