Milieufederatie Noord Holland Samen voor een gezond en duurzaam Noord-Holland
Menu
Kenniscafé ‘Hightech boeren met natuur’

Kenniscafé ‘Hightech boeren met natuur’

Graag nodigen wij u uit voor het kenniscafé ‘Hightech boeren met natuur’ op dinsdag 18 december 2018

Techniek en natuur, gaat dat samen? Vaak denken we dat óf het inzetten van natuur óf het inzetten van techniek de oplossing is voor duurzamere landbouw. Is dat wel zo? Wellicht kunnen natuur en techniek elkaar versterken. In het kenniscafé “Hightech boeren met natuur” zoeken we het uit! Komt u ook? Meld u dan hier aan!

Locatie

Fam. Klok

Ulkeweg 13

1775 NZ Middenmeer

Living Lab Natuurinclusieve Landbouw

Dit kenniscafé is er één in een serie van drie. De andere kenniscafé’s gaan over ‘Levende Bodem’ en ‘Klimaatbestendig boeren’. De resultaten van de bijeenkomsten nemen we mee in een op te zetten Programma voor Natuurinclusieve Landbouw.

In dit kenniscafé organiseert Natuur- en Milieufederatie Noord-Holland samen met  LTO Noord, Agrarisch Collectief Hollands Noorden, Greenport Noord-Holland Noord, Clusius College en FME – powered by dutch technology. Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door Groen Kapitaal en de Provincie Noord-Holland.

Programma

13.15 uur     Inloop – Met koffie en thee

13.30 uur     Welkom en korte presentatie natuurinclusieve landbouw

13.45 uur     Presentatie en rondleiding  – Arco Klok

Arco Klok is akkerbouwer in de Wieringemeerpolder. Arco doet veel aan natuurinclusieve landbouw en experimenteert zelf met innovatieve technische oplossingen om beter met de natuur te kunnen werken en een gezonde bodem te behouden.

14.30 uur     Presentatie Marcel van der Voort – Biedt Hightech perspectief?

Marcel van der Voort is onderzoeker bij Wageningen University & Research, business unit Open Teelten (voorheen PPO). Hij is betrokken bij verschillende techniek gerelateerde projecten bijvoorbeeld Lasting Fields en SMARAGD. Op basis van zijn ervaringen zal hij de kansen en bedreigingen van techniek schetsen.

15.15 uur     Brainstorm

In een geleide brainstormsessie denken we verder over de toekomst van hightech in natuurinclusieve landbouw, denken we na over concrete toepassingen op uw bedrijf en bespreken we wat er nodig is om verder te komen met hightech voor natuurinclusieve landbouw.

16.00 uur     Resultaten presenteren

16.30 uur     Borrel

Komt u ook? Meld u dan hier aan!

Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door Groen Kapitaal en de Provincie Noord-Holland.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 

 

Nationale Postcode Loterij
CBF