Milieufederatie Noord Holland Samen voor een gezond en duurzaam Noord-Holland
Menu
‘Aan de boerentafel’ bij Kees en Willemien Koning

‘Aan de boerentafel’ bij Kees en Willemien Koning

De tafel is gedekt en de stoelen staan klaar. Neemt u plaats ‘aan de boerentafel’ voor een natuurvriendelijke maaltijd en verbindend gesprek met de boer? Op donderdag 13 december vindt het laatste diner uit een reeks van zes plaats bij Kees en Willemien Koning in Oudkarspel.

In gesprek met de boer
Steeds meer mensen willen seizoensgebonden, lokale en natuurvriendelijke producten. Aan de andere kant lopen boeren tegen de vraag op hoe zij hun product met bijbehorende verhaal aan de consument kunnen overbrengen. ‘Aan de Boerentafel’ maakt deze noodzakelijke verbinding tussen beide partijen mogelijk.

Kees en Willemien Koning hebben een melkveebedrijf in Oudkarspel. Zij houden af en toe open dagen en hebben dan vaak leuke gesprekken met de mensen. Hun ervaring is dat als ze uitleggen waarom een boerderij werkt zoals het werkt, de mensen het dan begrijpen. Terwijl via sociale media soms veel onbegrip over en weer wordt geuit. De afstand tussen boeren en burgers is behoorlijk groot en er is behoefte aan verbinding. Hoe krijgen we dat voor elkaar zonder dat de boer aan iedere consument moet uitleggen hoe het werkt? In hoeverre kunnen culturele activiteiten zoals theaterstukken van De Karavaan hier een rol bij spelen? Bij welke Noord-Hollandse culturele evenementen kunnen we verder aanhaken? Denk aan lokale kermissen, lokale landbouwmarkten en Paasvee). Denkt u hier graag over mee?

Door met elkaar in gesprek te gaan en te brainstormen ontstaan ideeën en goede voorbeelden. Vanuit daar streven we naar het ontwikkelen van concepten die de afstand tussen de consument en boeren verkleint. Zo kunnen we samen verder komen en de verbinding versterken.

Komt u ook?
Houdt u van lokale, biologische en duurzame producten en denkt u graag mee? U bent van harte welkom! Onderaan de pagina kunt u zich aanmelden voor het diner. Deelname is gratis.

Voorlopig programma donderdag 13 december

17.30 uur         Inloop – Mogelijkheid om rond te kijken op de boerderij

18.00 uur         Welkomdoor Sijas Akkerman, directeur Natuur en Milieufederatie Noord-Holland

18.10 uur         Voorgerecht

18.20 uur         Presentatie Natuurinclusieve Landbouw – Sijas Akkerman

18.30 uur         Presentatie Kees en Willemien Koning-Hoeve
Over de boer, de boerin en het publiek

18.45 uur         Hoofdgerecht

19.00 uur         Pitch
Over de mogelijkheden om met cultuur de kloof tussen boeren en burgers te overbruggen.

19.30 uur         Presentatie centrale vraag

19.35 uur         Brainstorm

20.05 uur        Dessert

20.15 uur        Uitwerken ideeën

20.30 uur        Afronding en napraten

 

‘Aan de boerentafel’ is een initiatief van Natuur en Milieufederatie Noord-Holland. Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door Groen Kapitaal en de Provincie Noord-Holland.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 

 

Nationale Postcode Loterij
CBF