Milieufederatie Noord Holland Samen voor een gezond en duurzaam Noord-Holland
Menu
‘Aan de Boerentafel’ bij Boer Zijp

‘Aan de Boerentafel’ bij Boer ZijpNatuur en Milieufederatie Noord-Holland organiseert in samenwerking met de Provincie Noord-Holland en Groen Kapitaal de dinerserie ‘Aan de boerentafel’ proef de natuur en denk mee. Zes boeren in Noord-Holland uit verschillende sectoren openen de staldeuren om boeren en burgers bijeen te brengen en met elkaar in gesprek te laten gaan. Op woensdag 17 oktober vindt de tweede uit deze reeks plaats bij bio schapenhouder Zijp. Tijdens het diner worden ideeën en mogelijkheden besproken om de verbinding tussen beide partijen te versterken. U kunt zich hier aanmelden. Het aantal plaatsen is beperkt.

Steeds meer mensen willen seizoensgebonden, lokale en natuurvriendelijke producten. Bovendien is het aantal verkooppunten voor deze producten groeiend. Ondanks deze tendens ervaren boeren een grote afstand tussen hen en de consument. Uit onderzoek blijkt ook dat boeren tegen de vraag aanlopen hoe zij hun natuurvriendelijke product met het bijbehorende verhaal het beste kunnen overbrengen aan burgers.

In gesprek met de boer

‘Aan de Boerentafel’ maakt deze noodzakelijke verbinding tussen de consument en de boer mogelijk. Het tweede diner uit deze serie staat de smaak van de Eilandspolder centraal. Boer Zijp vraagt zich af hoe zijn natuurinclusieve schapenvlees zo effectief mogelijk regionaal verkocht zou kunnen worden. Nu wordt het vooral in Amsterdam verkocht, maar de lokale horeca kunnen ook goede afnemers zijn. Daarnaast komt ook de belangrijke waarde van het landschap ter sprake. Wat voor invloed heeft het voortbestaan van de boer op de landschapswaarde in de omgeving?

De vraag is welke natuurvriendelijke producten spreken consumenten en horeca aan en welke bijdrage kan de regio leveren om de landschappen van de Eilandspolder te behouden. Door met elkaar in gesprek te gaan en te brainstormen ontstaan ideeën en goede voorbeelden. Vanuit daar streven we naar het ontwikkelen van concepten die de afstand tussen de consument en boeren verkleint. Zo kunnen we samen verder komen en de verbinding versterken.

Natuurvriendelijke diners

De avond staat in het teken van proeven, beleven en inspireren. Voor het diner gebruiken we puur Noord-Hollandse producten. Iedereen die mee wil denken en geïnspireerd wil raken, kan zich aanmelden hier aanmelden.

Voorlopig programma woensdag 17 oktober

17.30 uur     Inloop

18.10 uur     Pitches van nauw betrokken partijen met praktijkervaringen 

18.45 uur     Centrale vraag: welke natuurvriendelijke producten spreken consumenten aan en wat is de invloed van het boeren op de landschapswaarde in de Eilandspolder?

19.00 uur     1e gang

19.30 uur     Discussie/brainstormsessie over de centrale vraag

20.00 uur     Hoofdgerecht

20.30 uur     Uitwerken ideeën

21.00 uur     Dessert

21.15 uur     Afronding en napraten

 

‘Aan de boerentafel’ is een initiatief van Natuur en Milieufederatie Noord-Holland. Ondersteund door Groen Kapitaal van Provincie Noord-Holland en Noord-Hollandse boerenorganisaties.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 

 

Nationale Postcode Loterij
CBF