Milieufederatie Noord Holland Samen voor een gezond en duurzaam Noord-Holland
Menu
‘Aan de Boerentafel’ bij Boer Konijn

‘Aan de Boerentafel’ bij Boer Konijn

De tafel is gedekt en de stoelen staan klaar. Neemt u ook plaats ‘aan de boerentafel’ voor een natuurvriendelijke maaltijd en verbindend gesprek met de boer? Op woensdag 14 november vindt het vierde diner uit een reeks van zes plaats bij Melkveehouder Konijn in Driehuizen. Zij openen de staldeuren voor een heerlijk diner. Aanmelden voor dit diner is vanaf nu mogelijk. Het aantal plaatsen is beperkt.

In gesprek met de boer

Melkveehouder Konijn werkt biodynamisch waarbij de natuurlijke processen zoveel mogelijk begeleid en niet verstoord worden. Van hun melk wordt onder andere een speciale kaas gemaakt ‘Bergens Blonde’. Er komt natuurlijk veel kijken bij zo’n niche product voor een kleine groep consumenten.

De vraag die tijdens dit diner centraal staat is welke afwegingen zij hebben gemaakt om voor de biodynamische aanpak te gaan. Dit in tegenstelling tot een gangbare melkveehouders die ook zo duurzaam mogelijk wil werken, maar daar niet zo gemakkelijk een meerprijs voor kan krijgen. En wat geeft de doorslag voor een gangbare boer om niet over te stappen op biodynamisch? Door met elkaar in gesprek te gaan en te brainstormen ontstaan ideeën en goede voorbeelden. Vanuit daar streven we naar het ontwikkelen van concepten die de afstand tussen de consument en boeren verkleint. Zo kunnen we samen verder komen en de verbinding versterken.

Komt u ook?

De avond staat in het teken van proeven, beleven en inspireren. Houdt u van lokale, biologische en duurzame producten en denkt u graag mee? U bent van harte welkom en kunt zich hier aanmelden. Deelname is gratis.

Voorlopig programma

17.30 uur     Inloop

18.10 uur     Pitches van nauw betrokken partijen met praktijkervaringen

18.45 uur     Centrale vraag: wat is de overweging om te kiezen voor een biodynamisch boerderij?

19.00 uur     1e gang

19.30 uur     Discussie/brainstormsessie over de centrale vraag

20.00 uur     Hoofdgerecht

20.30 uur     Uitwerken ideeën

21.00 uur     Dessert

21.15 uur     Afronding en napraten

Locatie

Natuurlijk Genoegen
Driehuizerweg 2A
1844 LM Driehuizen

‘Aan de boerentafel’ is een initiatief van Natuur en Milieufederatie Noord-Holland. In samenwerking met Groen Kapitaal van Provincie Noord-Holland en Noord-Hollandse boerenorganisaties.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 

 

Nationale Postcode Loterij
CBF